Hozzávalók: |
Elkészítés: |
35 dkg finomliszt, 25 dkg Rama margarin, 1 tojás, 7 ek víz, 1 ek 20%-os ecet, csipetnyi só |
A hozzávalókat összegyúrom, szépen kidolgozom, kerek cipóvá gömbölyítem. Folpackba csomagolva a hűtőben pihentetem 3-4 óra hosszat. Lisztezett deszkán, lisztezett nyújtófával kinyújtom és mindenféle jókat csomagolok bele. Felhasználható lekváros, gyümölcsös és sós süteményekhez, pl. lekváros táska, meggyes rétes, almás pite, sajtos rúd stb. A tésztát nem szabad hajtogatni, és előmelegített, forró, 200 fokos sütőben kell megsütni. Fagyasztható is, ilyenkor szobahőmérsékleten kell kiolvasztani (nem mikróban). A háj nem véletlenül maradt ki a receptből, ez a tészta tulajdonképpen egy hamis hájas. Állaga és íze olyan, mint a hájas vagy leveles tészta, ropogós, kicsit még réteges is, csak nem annyira laktató. Nagyon egyszerű, nagyon gyors, nagyon finom. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes. |